Home / SANATATE / Și tu te simți obosită mereu? Dă fuga la medic! Poate fi vorba despre o disfuncție a glandei tiroide, care îți poate da întreg organismul peste cap

Și tu te simți obosită mereu? Dă fuga la medic! Poate fi vorba despre o disfuncție a glandei tiroide, care îți poate da întreg organismul peste cap

Când te simți obosită mereu, chiar și fără motiv, trebuie să mergi la medic.Poate fi vorba despre o disfuncție a glandei tiroide, care îți poate da întreg organismul peste cap.

A trecut deja o bună bucată de vreme de când moleșeala și apatia au pus stăpânire pe tine și nu te mai lasă în pace? E cazul să tragi semnalul de alarmă. Căci ar putea fi vorba despre ceva destul de grav! Nu e normal să te simți obosită mereu.

Obișnuim să dăm vina pe stresul provocat de activitățile zilnice epuizante. Când nu mai avem chef de nimic, vreme îndelungată, ne dorim doar somn odihnitor, liniște și relaxare. Și considerăm că e absolut firesc să fie așa, având în vedere ritmul alert al vieții. Ori multe dintre afecțiunile greu de tratat se manifestă astfel.

Printre acestea se numără anemia, dereglările hormonale, ale tensiunii arteriale, infecțiile renale, hepatitele și chiar cancerul, fie el de sânge, fie localizat la diferite organe interne. După cum afirmă specialiștii, majoritatea bolilor ascunse ne „pricopsesc’ cu lipsa de vlagă. De aceea, medicii recomandă un consult medical general, detaliat, dacă starea de oboseală te copleșește și dacă te simți obosită mai mult de o săptămână.

Cu tiroida cum stai?

Deși majoritatea ne plângem că avem probleme cu glanda, puține dintre noi verificăm în detaliu funcțiile tiroidiene. Însă e bine de știut faptul că cele câteva kilograme în plus nu sunt acolo doar din vina ei. Trebuie să ne facem griji abia atunci când ne simțim sleite de puteri, uneori fără rost, când ne piere orice urmă de optimism și picăm în depresie, când ne cade părul inexplicabil și ni se usucă pielea. Prin urmare, nu mai sta pe gânduri și solicit un set de analize de sânge, care să includă și hormonii tiroidieni (TSH, T3 și T4). Un nivel scăzut al valorilor acestora înseamnă că trebuie să urmezi un tratament pe care ți-l va prescrie medical endocrinolog. Așa că nu e cazul să rămâi obosită mereu, ci să iei măsuri în acest sens.

About admin

Check Also

Medic din România: „I-aş da afară pe toţi doctorii din spitalele de stat care iau bani de la pacienți“

Medic din România: „I-aş da afară pe toţi doctorii din spitalele de stat care iau …