Home / SANATATE / SCAPA DE CISTITA! INFECTIILE NETRATATE EFICIENT SE POT INTINDE SPRE RINICHI, UNDE CAUZEAZA PROBLEME SERIOASE

SCAPA DE CISTITA! INFECTIILE NETRATATE EFICIENT SE POT INTINDE SPRE RINICHI, UNDE CAUZEAZA PROBLEME SERIOASE

Toate femeile trec prin asta, macar o data in viata: inflamatia vezicii urinare, numita in termeni medicali cistita, este o tulburare care poate fi prevenita!

Cistita este o inflamatie a vezicii urinare. Ea poate fi cauzata de o infectie sau de o simpla raceala. Infectiile trebuie diagnosticate din timp si tratate eficient: altfel, se pot intinde spre rinichi unde cauzeaza probleme serioase. Uneori cistita apare ca reactie la anumite medicamente,la terapia cu radiatii sau la diferite substante iritante, cum sunt spray-urile si produsele de igiena intima. Daca inflamatia este cauzata de o bacterie, medicul va prescrie antibiotice. Tratamentul cistitelor care au cauze noninfectioase depinde de situatia specifica a fiecarei paciente.

Cele mai frecvente simptome ale inflamatiei vezicii sunt nevoia persistenta si puternica de a urina, senzatia de usturime la urinare sangele in urina, urina cu miros intens si inchisa la culoare sau tulbure, disconfort pelvic, o senzatie de presiune in abdomenul inferior si febra mica.

CAND SA MERGI LA MEDIC

Daca ai senzatia frecventa de urinare si simti durere la urinare ori daca observi sange in urina, este obligatoriu sa mergi la doctor. La copii, urinarea in timpul noptii poate fi un semn de infectie urinara. Cauza cea mai frecventa a infectiilor care cauzeaza cistita este bacteria Escherichia coli (E.coli). cistita noninfectioasa poate fi deseori greu de diagnosticat si de tratat, cum se intampla cu cistita interstitiala. Este o inflamatie cronica a vezicii si de obicei femeile sunt afectate.

PREVENIREA CISTITEI

Toti oamenii, iar femeile care sunt mai predispose la cistita in mod special, trebuie sa bea multe lichide, in special apa. De asemenea, este bine sa urinezi frecvent. Daca simti nevoia, nu amana! Fa mai degraba dus, nu baie in cada si spala mereu zona, dup ace mergi la toaleta, cu apa calduta si sapun bland. Nu folosi spray-uri deodorant sau alte produse cosmetice in zona genitala.

About admin

Check Also

Celebrul Doctor Oz te sfătuiește! Ai peste 40 de ani? Trebuie sa iei aceste suplimente

Doctor Oz le sfătuieşte pe femeile care au trecut de vârstă de 40 de ani …