Home / CURIOZITATI / PUTEM VEDEA DINCOLO DE ZIDURI?

PUTEM VEDEA DINCOLO DE ZIDURI?

Domeniul paranormalului e vast si trateaza cele mai diverse fenomene. Dintre ele face parte vederea la mare distanta, facultatea care permite “vazatorului” sa descrie o tinta indepartata in spatiu sau in timp ori care este protejata.

Teoria vederii la mare distanta, a clarviziunii nu a aparut peste noapte. Precursorii acestui fenomen pot fi regasiti cu mii de ani in urma, la vechii greci si, mai ales, in Biblie. Dar primele studii moderne au avut loc in anii ’30, cu experimente legate de clarviziune effectuate de J.B. Rhine. Cercetarile privind telepatia si “transferal gandurilor” efectuate de Upton Sinclair si Rene Warcollier, impreuna cu investigarea starilor de constienta din afara corpurilor, au contribuit la dezvoltarile ulterioare care au dus la studierea vederii la distanta.

PROGNOZE SI SPIONI

In anii ’60 si ’70, in Statele Unite ale Americii au fost efectuate mai multe experimente privind starea de constiinta din afara corpului, iar unul dintre subiecti a fost Ingo Swann, artist si student al fenomenelor psi. Swan, plictisit de protocolul strict de cercetare, a sugerat mai multe schimbari si imbunatatiri ale experimentelor, fapt care a dus la o serie de incercari incununate de succes de a descrie vremea din diferite orase din Statele Unite. Dupa ce Ingo a descris starea vremii, ea a fost verificata prin cateva telefoane in locurile respective.

SERVICIILE SECRETE

Prin 1975, programul de vedere la distanta a inceput sa fie sprijinit de serviciul secret al armatei americane, iar in 1978, armata Americana a creat o unitate care sa foloseasca vederea la distanta pentru a spiona adversarii. Programul a continuat sa fie sponsorizat de armata pana in 1991, programul a fost redenumit “Star Gate” (poarta stelara). In 1995, o hotarare a Congresului american a transferat programul Star Gate inapoi catre CIA. In toamna aceluiasi an, CIA a declasificat anumite parti ale programului si a publicat un raport in care arata ca vederea la distanta nu a fost folosita pentru spionaj si pentru a aduna informatii.

IN CE CONSTA ACEST FENOMEN

De obicei, vazatorul descrie un loc din partea cealalta a globului pe care nu l-a vizitat niciodata sau un eveniment care a avut cu mult timp in urma. De asemenea, poate descrie un obiect inchis intr-un recipient sau o persoana ori o activitate despre care nu stie nimic. Este evident deja ca acest fenomen este legat de alte abilitati parapsihologice, cum sunt telepatia si clarviziunea. Vederea la distanta difera insa de acestea din mai multe motive: clarviziunea are loc in afara laboratorului stiintific, in timp ce vederea la distanta a fost elaborate pentru prima oara intr-un cadru de studio riguros. De asemenea tintele vederii la distanta includeau locuri geografice, obiecte ascunse si chiar situri arheologice. Spre deosebire de alte discipline psi, vederea la distanta este un termen generic care acopera mai multe fenomene. Ea include nu doar descrierea unui loc indepartat, ci si descrierea sunetelor, mirosurilor si texturilor.

Dupa 1995, mai multe persoane au facut parte din programul Star Gate au publicat carti si articole, au dat interviuri si au organizat antrenamente pentru practicarea vederii la distanta. In paralel, cercetatorii civili au explorat in continuare fenomene legate de vederea la distanta.

O SEDINTA DE VEDERE LA DISTANTA

Daca rei sa te antrenezi, incepe de la baza. Roaga un prieten sa aleaga cateva fotografii simple si clare, cu linii si culori puternice. Lipeste fiecare fotografie pe o hartie alba si inchide-le in plicuri opace. Numeroteaza plicurile de la1 la 5, de exemplu. Cand esti gata, alege un plic si stai la masa, intr-o camera linistita, cu hartie si creion la indemana. Scrie Tinta 1 pe prima hartie, apoi relaxeaza-te si incearca sa percepi impresiile care-ti vin in minte legate de fotografia din plic. Incearca sa faci abstractie de “zgomotul mental” (amintiri, ganduri, griji, banuieli, deductii, distractii). De obicei, zgomotul mental se caracterizeaza prin imagini clare, precise, statice, deci nu reprezinta informatii utile. Semnalele vederii la distanta sunt de obicei vagi, indistincte, neclare. Experimental trebuie sa dureze cinci sau zece minute, iar la final scrie SFARSIT pe hartie. Repeta zilnic, daca vrei, si nu te teme de esec. Experienta te va ajuta sa sortezi informatiile corecte de cele false.

About admin

Check Also

FOTO: Cele mai populare destinații pentru vacanța de vară în Elada

Grecia înseamnă o destinație preferată de vacanță pentru mulți români. Te îmbie cu soare și …