Breaking News
Home / Diverse / Prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână! Cum va fi vremea în duminica alegerilor europarlamentare

Prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână! Cum va fi vremea în duminica alegerilor europarlamentare

Şirul zilelor cu vreme instabilă continuă. Noi furtuni vor apărea în aceste zile, iar temperaturile vor scădea. Cum vor evolua fenomenele şi cum va se anunţă vremea în duminica alegerilor europarlamentare?

Vineri, 24 mai 2019, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării. Ploile torenţiale vor fi prezente în special în regiunile estice, sud-estice, nordice şi centrale unde cantităţile de apă pot depăşi chiar şi 40 l/mp. Vor fi vijelii şi grindină. Temperaturile nu vor mai trece de 24 de grade Celsius.

Sunt în continuare avertizări de inundaţii. Râurile Tur, Crasna şi Mureş ar putea crea probleme pe parcursul zilei de vineri, mai ales că sunt anunţate ploi în acele zone.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Sâmbătă, furtunile vor prefera nordul, centrul şi estul ţării, iar în rest vor apărea doar pe suprafeţe mici.

Duminică, soarele va fi generos în majoritatea zonelor şi vor mai fi ploi trecătoare doar pe la deal şi pe la munte, dar luni, aversele vor reveni în regiunile vestice, sud-vestice şi centrale.Temperaturile vor creşte ca într-o zi de vară şi vor atinge 30 de grade în sud.

Prognoza meteo pentru București4
În Bucureşti, atmosfera va fi plăcută vineri până după prânz. Apoi se vor înmulţi aversele care vor veni însoţite de fenomene electrice şi intensificări ale vântului. Temperaturile se vor opri la 24 de grade Celsius. Acestea vor rămâne modeste şi sâmbătă, pentru că după-amiază va ploua din nou. De duminică, norii vor fi tot mai puţini, aşa că vremea se va încălzi în voie, iar luni se vor atinge 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru munte

La munte, norii vor fi numeroşi. Din când în când va ploua abundent şi se vor acumula 35 – 40 litri de apă/mp. Totodată vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. De sâmbătă, aversele vor mai apărea pe alocuri doar după-amiaza.

Prognoza meteo pentru litoral

La mare, ploile vor încurca programul turiştilor până duminică. Vor fi vijelii şi condiţii de grindină, iar temperaturile se vor opri la 21-22 de grade Celsius. Din ultima zi a săptămânii, se va putea face plajă din nou în toate staţiunile de pe litoral.

About admin

Check Also

Cresc amenzile. Amenda minimă pentru persoane fizice care nu respectă ordonanțele militare se mărește de la 100 de lei la 2.000 de lei

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a declarat, duminică seara, că a …