Home / POLITIC / PNL acuză Guvernul că pregăteşte naţionalizarea pensiilor private

PNL acuză Guvernul că pregăteşte naţionalizarea pensiilor private

PNL acuză Guvernul că se pregăteşte să facă primul pas pentru naţionalizarea fondulrilor private de pensii. Senatorul liberal Florin Câţu susţine că acest lucru se va face printr-o ordonanţă de urgenţă aflată în dezbaterea Consiuliului Economic si Social. „Dragnea a dat ordin ca saptamana viitare sa se aprobe ordonanta care garanteaza desfiintarea administratorilor privati de pensii. Prin această ordonanţă, Dragnea introduce o noua definiţie pentru “administratorul special”, susţine Câţu.

Potrivit senatorului liberal, modificare prin care se urmăreşte preluarea fondurilor private de pensii este cea care prevede că Fondul de Garantare poate sa fie si “administrator special”

„Acum est clar de ce a “prelungit” perioada până la care administratorii privaţi de pensii trebuie să aduca in plus la capitalul social 800 de milioane de euro.

Trebuia să apară întâi “administratorul special” în această formă.

Aceasta ordonanta apare dupa ce administratorii privati de pensii au anuntat acum o saptamana ca se vor retrage din Romania daca guvernul nu renunta la ABERATIA cu capitalul social.

About admin

Check Also

PNL isi face ordine: 9 primari din Dolj, care au făcut blat cu PSD, sunt daţi afară din partid

Biroul Politic Judeţean al PNL Dolj a decis radierea din calitatea de membri de partid …