Home / Diverse / Orban: Autorii Mineriadei trăiesc printre noi fără să fie deranjați

Orban: Autorii Mineriadei trăiesc printre noi fără să fie deranjați

Liderul PNL, Ludovic Orban, acuză că “autorii Mineriadei trăiesc printre noi fără să fie deranjați, ba chiar au deținut funcții dintre cele mai importante în stat”, iar violențele de la protestul din 10 august au arătat că scenariul poate fi reluat.

”Se împlinesc 29 de ani de la reprimarea brutală a manifestatiei maraton din Piață Universității, realizată de cete de mineri “calauzite” de “mineri” cu salopete nou nouțe și fete albe că laptele, toți la ordinul puterii feseniste. 6 morți, peste 1000 de răniți,zeci de mii de bucureșteni amenințați și umiliți și niciun vinovat…”, scrie liderul PNL, într-o postare pe Facebook.

Orban mai spune că a venit vremea finalizării revoluției și creării unei democrații care să aibă capacitatea de a-și proteja cetățenii.

”Kilometrul 0 al democrației a fost ocupat violent și manifestanții pașnici omorâți, bătuți cu bestialitate, înjurați, fugăriți. Autorii trăiesc printre noi fără să fie deranjați, ba chiar au deținut funcții dintre cele mai importante în stat. 10 august pare să urmeze același scenariu… Se împlinesc în curând 30 de ani de la Revoluție. E timpul să finalizăm revoluția și să creăm o democrație autentică, care să aibă capacitatea de a face dreptate cetățenilor ei”, a conchis Orban.

Dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990, în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI, Virgil Măgureanu și alți 11 inculpați au fost trimiși în judecată în iunie 2017 pentru infracţiuni contra umanităţii, a fost returnat de Instanța Supremă procurorilor militari, pentru refacerea rechizitoriului.

În ultimii doi ani, dosarul a stat în Cameră preliminară la ÎCCJ, iar judecătorul a decis că rechizitoriul este nul.

About admin

Check Also

Pentru majoritatea proaspetelor mamici, intrebarea vesnica este cum sa faca copilul sa doarma cat mai mult noaptea. Aflati ca cei mai destepti copii se trezesc toata noaptea, spun expertii

Pentru unele, acest lucru reprezinta o misiune imposibila, mai ales in primele zile, saptamani sau …