Home / EXTERNE / Hantavirusul. Un virus asemanator cu coronavirusul in China, a omorat un om, iar alti 32 sunt in teste!

Hantavirusul. Un virus asemanator cu coronavirusul in China, a omorat un om, iar alti 32 sunt in teste!

Un om a fost gasit mort in China din cauza unui virus asemanator cu coronavirusului.

Corpul unui barbat care a murit in China a fost testat pozitic de hantavirus, conform raporturilor locale. Barbatul din provincia Yunnan mergea in provincia Shandong pentru a munci, intr-un autobuz inchiriat.

În acelasi autobuz se mai aflau alte 32 de persoane, care au fost testate, la rândul lor,  scrie Global Times China, informație preluată de marketwatch.com. 

Ca și în cazul coronavirusului, hantavirusul nu se transmite de la om la om. Dar autoritățile se tem că ar fi putut suferi o mutație.

Conform Centrului de Control si Preventie a Bolilor, această familie de boli este răspândită în principal de rozătoare și poate provoca boli diferite la oameni din întreaga lume. Fiecare hantavirus are o specie gazdă specifică a rozătoarelor. Hantavirusurile din America sunt cunoscute drept hantavirusuri „Lumea Nouă” și pot provoca sindromul pulmonar hantavirus (HPS), cu simptome incluzând oboseală, febră și dureri musculare în stadii incipiente și tuse și respirație scurtă  ulterior.

About admin

Check Also

Ilie Dumitrescu: „”Voiam să spun asta în emisiune, pentru că nu se mai poate. Dom’ne, în Rusia, dacă ieşi în public şi eşti declarat în carantină eşti condamnat la 5 ani de închisoare.”

Fostul mare internaţional crede că unele măsuri forte ar fi eficiente şi a dat exemplul …