Home / CULTURA-MEDIA / Cine este Stelian Nistor, românul care conduce masoneria lumii

Cine este Stelian Nistor, românul care conduce masoneria lumii

Anul 2019 aduce o nouă premieră istorică pentru țara noastră. În următoarea perioadă, România va prelua președinția Conferinței Mondiale a Ritului Scoțian. Ca urmare a deciziei delegației întrunite la Roma între 31 mai și 2 iunie, conducerea masoneriei lumii va fi preluată de Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor care de altfel a primit titlul și medalia de Membru de Onoare, cea mai înaltă distincție acordată vreodată unui străin.

Cine este românul care va prelua conducerea masoneriei
Stelian Nistor, cel care își va asuma rolul de președinte al Conferinței Mondiale a Ritului Scoțian pentru următorii cinci ani, este un cunoscut actor și om de afaceri, originar din Fălticeni. Născut în 29 septembrie 1958, acesta a urmat Liceul „Ștefan cel Mare” Suceava, absolvind ulterior Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale.

De-a lungul timpului, a ocupat funcția de director artistic al Teatrului Nottara din Capitală, nefiind străin nici de o carieră în televiziune. Mai concret, Stelian Nistor a făcut parte din echipa postului Pro TV, până la începutul anilor 2000, când a preferat să-și încerce norocul în lumea afacerilor. În septembrie 2015 a intrat în ordinul masoneriei, fiind ales Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic si Acceptat din România.

Ce spune Stelian Nistor despre succesul masoneriei românești
„Succesul internaţional este categoric al României. Acasă creştem moştenirea trecutului masonic, atât de întrepătruns cu cel al devenirii naţiunii noastre, până când vom ajunge noi înşine înaintaşii cu care să se legitimeze cei ce ne vor urma.

Ne aşteaptă noi răspunderi şi încercări, de data asta la nivel mondial. Ştim de unde venim şi, încrezători în destinul Ţării noastre, mergem înainte!” , a declarat Stelian Nistor, imediat după ce România a preluat în mod oficial conducerea masoneriei din întreaga lume.

About admin

Check Also

„Dacă poți să faci o femeie să râdă, vei vedea cel mai frumos lucru pe care Dumnezeu l-a făcut pe Pământ.”

„Eu nu pot face parte dintr-o lume in care barbatii isi imbraca sotiile ca pe …