Home / SANATATE / CEAIURI CARE ȚIN DIABETUL SUB CONTROL

CEAIURI CARE ȚIN DIABETUL SUB CONTROL

Caracterizat printr-un exces de zahăr în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau în urma unui stil de viață nesănătos. Ceaiurile din plante te pot ajuta să reglezi glicemia.

Diabetul apare când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Aceasta se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită la nivel celular. Un nivel mare al glicemiei în sânge poate duce la apariția unor afecțiuni precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și obezitatea. Pentru transformarea glucozei în energie, organismul are nevoie de insulină, hormon produs de pancreas. Insulina mărește permeabilitatea membranei celulare pentru glucoză.

BINE DE ȘTIUT! 

Diabetul poate apărea și în sarcină, fiind cunoscut de diabet gestațional. Acest lucru se produce din cauza modificărilor hormonale și metabolice din organismul femeii însărcinate. Diabetul gestațional se dezvoltă în intervalul 24-28 de săptămâni și, de cele mai multe ori, dispare după naștere.

CEAI DIN FRUNZE DE NUC

Frunzele de nuc scad tensiunea arterială, curăță sângele de toxine, tonifică organismul și au efect calmant. Sunt recomandate diabeticilor, deoarece conțin principii care ajută la scăderea concentrației de glucoză din sânge. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de frunză uscată la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Se beau două căni pe zi.

CEAI DIN FRUNZE DE AFIN

Din frunzele de afin se prepară un ceai care se recomandă celor care suferă de diabet, având proprietatea de a scădea zahărul din sânge. Acțiunea se datorează mirtilinei, numită și insulină vegetală. Ceaiul de frunze de afin se prepară dintr-o lingură de frunze uscate, peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită. Se bea câte o cană de infuzie, de 2-3 ori pe zi, înaintea meselor. Pentru a mări eficacitatea remediului, frunzele de afin pot fi asociate cu păstai de fasole și frunze de dud.

CEAI DE URZICĂ

Urzica este bogată în vitaminele A, B, C și K, fiind o sursă de proteine, fier, magneziu și alte minerale esențiale pentru organism. Pentru că este un puternic detoxifiant, urzica e de ajutor în diabetul zaharat. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o lingură de frunze uscate la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat aproximativ 15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

CEAI DE ANGHINARE

Anghinarea este o plantă diuretică, hipoglicemiantă, ce conține vitamina C, magneziu și fosfor. La fel ca păpădia, anghinarea conține o substanță cu efect similar insulinei, ce ajută la reglarea nivelului de glicemie și colesterol din sânge. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Se bea de două ori pe zi, timp de o lună.

CEAI DE CICOARE

Ceaiul de cicoare favorizează digestia și stimuleaza funcțiile hepatice și renale, reduce glicemia și colesterolul. Medicii o recomandă celor care suferă de diabet, deoarece stimulează secreția de insulină din celulele pancreatice și reducere producerea glucozei la nivel hepatic. Infuzia se prepară din două linguri de rădăcină uscată la un litru de apă clocotită. Se bea câte o cană de ceai după fiecare masă.

CEAI DE PĂPĂDIE

Păpădia este o sursă importantă de calciu, potasiu, fier, conține vitaminele A, B, C și D. Planta reduce glicemia și protejează vasele de sânge. Ceaiul se prepară prin infuzie sau decocție, dintr-o linguriță de plantă mărunțită la 250 ml de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute. Trei căni pe zi sunt de ajuns în cazul diabeticilor. Frunzele tinere se consumă sub formă de salată, făcând parte din cura de toxificare.

About admin

Check Also

Medic din România: „I-aş da afară pe toţi doctorii din spitalele de stat care iau bani de la pacienți“

Medic din România: „I-aş da afară pe toţi doctorii din spitalele de stat care iau …