Home / RELIGIE / Ce trebuie să faci de Sf. Constantin și Elena ca să îți meargă bine tot anul

Ce trebuie să faci de Sf. Constantin și Elena ca să îți meargă bine tot anul

Sfinții Constantin și Elena 2019. În data de 21 mai 2019, creștinii prăznuiesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, o sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecți în această zi de sărbătoare dacă vrei să îți meargă bine tot anul?

Mersul la biserică are astăzi o semnificație aparte, iar creștinii trebuie neapărat să aibă prin casă o icoană cu Sfinții Constantin și Elena. Se spune că slujba specială din 21 mai are puterea de a-i ajuta pe cei aflați la necaz.

Azi nu se ține inimă neagră, pizmă sau ciudă pe nimeni, căci este o zi de mare însemnătate pentru poporul creștin.

Astăzi este ziua în care se spune că e foarte bine să ai bujori în casă. De asemenea, femeile au grijă să dea cu tămâie sau cu aghiasmă prin casă, ca să alunge spiritele rele, ghinionul și paguba. Numără banii și nu da nimic pe datorie, căci se spune că astfel averea rămâne în casă și nu vei atrage pierderile financiare.

Aceasta este ziua în care agricultorii nu lucrează, căci se spune că cei care îndrăznesc să facă acest lucru atrag paguba asupra lor.

TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE SFINȚII CONSTANTIN ȘI ELENA

Tradiția de-a nu munci în ziua de 21 mai, când se prăznuiesc Sfinții Constantin și Elena, s-a extins și mulți dintre români aleg să facă din această zi una de odihnă și de sărbătoare. Se spune că cine încalcă regula va suferi de pe urma grindinei.

În popor se crede că tot ce se seamănă după 21 mai se va usca. Astăzi este totodată și ultima zi de primăvară, căci roadele verii deja încep să își facă simțită prezența.

Tot astăzi este și ziua în care credincioșii rostesc rugăciunea către Sfinții Împărați Constantin și Elena, pentru a primi ajutor imediat!

About admin