Home / SANATATE / CE OPERATII SA FACI TOAMNA

CE OPERATII SA FACI TOAMNA

In acest sezon, ar fi indicat sa te gandesti la problemele de sanatate care necesita interventii chirurgicale. Este vremea propice tratarii lor.

Sunt momente in care, vrend-nevrand, ajungem “la cutit”. Nu suna bine deloc, dar trebuie. Fie ca este vorba despre anumite interventii de natura estetica, voite, precum inlaturarea monturilor, a alunitelor ori imbunatatirea aspetului sanilor, fie despre ele neesare, cum sunt indepartarea polipilor, a amigdalelor sau a varicelor, toate impun contactul cu bisturiul.

CUM ALEGI APECIALISTUL

Indiferent daca ai suferit o interventie chirurgicala dorita, de infrumusetare sau de indepartare  unor “defecte”, ori vreuna legata de afectiuni mai serioase, trebuie sa iei legatura, inainte de toate, cu medicul de specialitate. Este foarte importanta discutia purtata cu acesta si, mai ales, increderea capatata in competenta lui. Gratie tehnologiei moderne, majoritatea interventiilor se pot exeuta in orice moment din an. Numai ca un medic bun va avea grija sa nu-ti recomande o operatie care poate fi amanita decat dupa terminarea sezonului estival. Si asta pentru ca temperaturile ridicate produc dilatarea vaselor de sange si duc la cresterea riscului de hemoragii si infectii. Or, nimeni nu-si doreste complicatii postoperatorii. In plus, dat fiind ca plaja este ispita verii si putini reusesc sa-i reziste, chirurgii evita efectuarea interventiilor in acestt sezon, cu atat mai mult expunerea la soare afecteaza cicatrizarea optima. Iata care sunt interventiile la care te poti programa fara griji, toamna.

REMODELAREA SANILOR

Mamoplastia nu este doar o interventie de natura estetica. Mai ales pentru cele care au suferit operatii de extirpare in urma unui tratamentelor impotriva cancerului. Sunt persoane u sanii mari carora greutatea acestora le da dureri de gat, umeri si spate, ce se pot agrava in timp. Nciun exercitiu fizic si niciun tratament medical nu poate rezolva ptoza mamara. Mamoplastia e singura solutie. Trebuie evitata expunerea la soare inainte de operatie, dar si dupa aceea, timp de un an, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor”.

INFRUMUSETAREA PICIOARELOR

Acum e momentul prielnic pentru a scapa de varice si de monturile datatoare de durere. In cazul varicelor, sunt si metode de evitare a bisturiului. Tratamentul nu urmareste numai obtinerea unui picior esthetic, ci si a unuia functional, fara dureri si fara dificultati la mers. Interventia se poate efectua pratic in orice moment al anului, cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare anotimp.

NAS, GAT, URECHI…

Cu cat este mai racoare afara, cu atat mai bine, atunci cand vine vorba despre interventiile din sfera ORL. Extirparea vegetatiilor adenoide, stiute sub numele popular de polipi sau a amigdalelor suparatoare trebuie efectuata abia incepand cu toamna. Numai urgentele presante se opereaza si in rest. Altminteri, exista risc foarte mare de hemoragii postoperatorii. Este si motivul pentru care tot acum se recomanda interventiile de remodelare a nasului sau de aditii osoase si ridicare de sinusuri, in cazul implanturilor dentare.

“REPARA-TI” PIELEA

Negi, alunite, vinisoare, cosuri, toate se pot trata cu succes in acest sezon. De cele mai bune rezultate se bucura ketatozele seboreice, cauzate de excesul de keratina din pori. Pacientii cu astfel de leziuni pot fi tratati prin chiuretare, sezonul de toamna fiind ideal pentru aceste tratamente. Ranile se vindeca usor, caci scade nivelul de transpiratie. Tot acum se pot incepe si tratamentele laser sau de peeling, pentru vinisoarele vizibile, pilozitatea si transpiratia in exces. Si asta pentru ca scad intensitatea luminoasa si riscul vindecarii vicioase.

About admin

Check Also

SUPE VINDECATOARE, INGREDIENTE SI RETETE

Hipocrate spunea “Lasa hrana sa-ti fie medicament”. Ei bine, supa este o modalitate usoara de …