Home / Diverse / Bine de știut! 7 trucuri utile ca să îți găsești bilete de avion ieftine

Bine de știut! 7 trucuri utile ca să îți găsești bilete de avion ieftine

Vacanțele nu trebuie să te ardă la buzunar, nici să muncești pentru ele un an de întreg, ca apoi să strângi cureaua și să suferi până vine următorul august. Trebuie doar să știi cum poți să devii un călător smart. Iată câteva trucuri pe care le folosim și care, pentru noi, au funcționat de fiecare dată.

1. Abonează-te!

Ai grijă să te abonezi la noutățile tuturor companiilor aeriene care te interesează. Dă like paginilor de Facebook și de Instagram, ca să fii primul care află ofertele lor promoționale. Chiar dacă anunță discount-uri, fiecare companie are doar câteva locuri la preț redus și orice minut de întârziere poate să însemne o șansă ratată. Asigură-te că ai o rezervă de minim 500 de lei pe card, ca să îți poți cumpăra pe loc biletul!

2. Ai răbdare!

Încă din luna ianuarie, fă-ți timp să te uiți dimineața și seara măcar o oră pe siteurile marilor companii aeriene și ale celor low-cost. Multe dintre prețurile mici de avion nu sunt anunțate și nu pot fi găsite nici pe motoarele de căutare tot timpul. Noi căutăm, uneori, manual, și am avut surpriza să găsim bilete la prețuri incredibil de mici. Așa am ajuns cu 46 de lei, dus-întors, în sudul Italiei, în Tropea. La banii aceștia, am crezut că vom zbura legați de aripă, dar… surpriză: în timpul zborului, am primit și o gustare și o cafea.

3. Alege perioada potrivită!

De obicei, evită lunile august și decembrie și marile sărbători, când mulți români din diaspora se întorc acasă, iar prețurile explodează. Cele mai bune perioade în care puteți călători cu bani puțini sunt lunile februarie, mai și noiembrie. Tip: Pentru Spania și Portugalia, unele dintre cele mai scumpe destinații din Europa, vă recomandăm să călătoriți la început de mai, atunci când nu e nici atât de cald și găsiți bilete la aproximativ 100 de euro. În rest, ele ajung chiar și la 300 de euro.

4. Folosește motoarele de căutare specializate!

Există mai multe site-uri care scanează toate companiile aeriene și te ajută să găsești cel mai ieftin bilet. Îți compară, practic, toate ofertele pentru destinația aleasă de tine. Cel mai popular este Momondo, dar mai puteți încerca și Kayac, Expedia, Opodo, Vola sau Skyscanner.

5. Atenție la bagaje!

Dacă alegeți o destinație aproape de România și nu stați multe zile, sfatul nostru este să optați doar pentru un bagaj de mână. De multe ori, bagajul de cală ajunge să coste cât un bilet de avion. Mare atenție la politica de bagaje a companiei cu care zburați! Unele dintre ele acceptă la bagajul de mână trolerele mici, pe când altele doar un ghiozdan.

6. Rezervă din timp!

Din experiența noastră, vă recomandăm să vă luați biletul de avion cu cel puțin două luni înainte. Economia este substanțială. Nu lăsați pe ultima sută de metri și asta pentru că principiul “last-minute” nu funcționează tot timpul la companiile aeriene. Un bilet cumpărat de azi pe mâine costă cât o vacanță întreagă.

7. Nu călători în weekend!

Atunci când vrei să pleci într-un city-break, în weekend, asigură-te că poți să îți iei măcar o zi liberă în plus de la serviciu. Cele mai scumpe zile de plecare sunt vineri și sâmbătă. Așa că, dacă vei pleca joi sau într-o altă zi din săptămână, poți economisi ceva bani.

Toate companiile vor să te fidelizeze. Companiile de linie îți oferă puncte la fiecare zbor, care aduc reduceri ulterior. Cele low-cost îți dau posibilitatea să îți cumperi carduri de fidelitate și astfel și bilete de avion mai ieftine.

About admin

Check Also

„Ai grija de tine femeie! Trăiește pentru tine. Cum vrei tu”

Cu adevărat fericită vei începe să fii din acea clipă în care îți vei da …