Home / SOCIAL / Aplicaţia care te pregăteşte pentru căsnicie! Cum funcționează această aplicație creată de un student român

Aplicaţia care te pregăteşte pentru căsnicie! Cum funcționează această aplicație creată de un student român

Echipe de studenţi din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timişoara şi Iaşi s-au luptat pentru marele premiu al concursului Innovation Labs 2019, informeaza stirile protv.ro

Dacă într-o primă fază s-au înscris peste 100 de echipe din marile oraşe universitare, în finală au ajuns doar 20, cu proiecte din agricultură, energie, sănătate sau life style. Alături de juraţi, în public, s-au aflat şi posibili investitori, care intenţionează să mizeze pe cele mai bune proiecte.

Timp de trei luni, Ina şi colegii ei au pus bazele unui proiect ce-i poate ajuta pe bolnavii de Parkinson din România. “Noi dezvoltăm o lingură pentru cei care suferă de tremur la nivelul mâinii. Lingura noastră foloseşte un senzor ca cel din telefoanele mobile ca să înţeleagă mişcarea şi unghiul la care se afla mânerul şi informaţia se duce către cele două motoare care anulează tremurul.”

Aceasta mănuşă, de exemplu, poate fi folosită în traininguri virtuale pentru viitorii chirurgi sau chiar astronauţi. “Putem antrena viitorii astronauţi – cum să se comporte într-o staţie spaţială, cum se mişcă lucrurile. De exemplu, în cazul unui incendiu, poate să apuce extinctorul şi o să vedem că stinge focul care există în staţia spaţială.”

Există şi idei, dedicate exclusiv sectorului de gaming. Aceste căşti, de exemplu, înregistrează activitatea membranei neuronale.

Iar pentru cei care stau prost cu finanţele, exista o aplicaţie numită sugestiv – Mony. “O deschizi şi fără să faci absolut nimic îţi vezi cheltuielile din ultima lună, grupate pe categorii. Ne bazăm pe alertele SMS trimise de majoritatea băncilor după fiecare plată cu cardul. Asta te ajuta să vezi pe ce cheltui banii să devii mai conştient de asta şi încet-încet să începi să economiseşti”, explică creatorul ei.

Aplicaţia “Life Coach”, în schimb, te “antrenează” pentru viaţă… de cuplu. “Ce interese ai? Să zicem că, uite, ar fi Gift Ideas, poate-mi place şi să gătesc şi să desenez, să zicem. Când intru în Suggestions o să-mi dea activităţi bazate pe interesele amândurora”, spune cel care a creat-o, student la Politehnică.

Evenimentul, aflat deja la a 7 a ediţie, îi scoate, practic la lumină, pe studenţii inventivi din facultăţile din România, care îşi pot implementa proiectele cu ajutorul investitorilor.

About admin

Check Also

Patronul FCSB a cumpărat un camion (la propriu) de produse și le-a donat la ”Matei Balș”

In plină pandemie de coronavirus, după ce conducerea unităţii medicale i-a solicitat ajutorul săptămâna trecută, …